نرم افزار آموزشي بافت شناسي انساني

درس بافت شناسی در آموزش علوم پایه پزشکی به عنوان یکی از دروس پایه محسوب می شود. دانشجویان علاوه بر تسلط بر مبانی تئوری این درس باید مهارت عملی لازم را جهت تشخیص انواع مختلف بافتها کسب نماید. بدین منظور لوازم کمک آموزشی وسیله مناسبی جهت راهنمایی دانشجویان در این رابطه است. از مزایای لوازم کمک آموزشی می توان به دسترسی راحت و آسان به آن، صرفه جویی در وقت دانشجویان، صحت علمی علی رغم عدم حضور استاد در مکان و زمان مورد نظر دانشجویان و ایجاد علاقه بیشتر در آنها اشاره کرد.

در این راستا اقدام به تهیه وسیله کمک آموزشی در قالب نرم افزار کامپیوتری شده است که دارای ویژگیهای منحصر به فردی در مقایسه با دیگر لوازم کمک آموزشی این رشته علمی میباشد.

معرفی نرم افزار:

نرم افزار بافت شناسی شامل 210 عکس از بافتهای مختلف بدن است که براساس منابع معتبر علمی نامگذاری و تفکیک شده است. از قابلیت های این نرم افزار می توان به امکان جستجو برحسب کلمه موجود در توضیحات هر لام، امکان بزرگنمایی تصاویر تا حد 4برابر، داشتن تصاویری با رزولوشن 2592*1944 و نامگذاری سلولهای هر لام اشاره کرد. برای جلوگیری از کپی غیرقانونی نرم افزار کد امنیت 3 رمزی برای آن تعبیه شده است.

روش تهیه نرم افزار:

ابتدا عکس ها توسط دوربین سونی N2 تعبیه شده برروی میکروسکوپ در محل آزمایشگاه بافت شناسی تهیه شد. از میان حدود 1500 عکس گرفته شده، حدود 210 عکس آن مناسب قرارگیری در نرم افزار تشخیص داده شد.

نرم افزار نمایش عکس ها توسط محیط برنامه نویسی Microsoft visual basic 6 نوشته شده و پس از قرار دادن عکسها در نرم افزار، توسط نرم افزار جانبی دیگری که بازهم توسط Microsoft visual basic 6 نوشته شده بود، کلیه لام ها براساس منابع معتبر شامل اطلسهای بافت شناسی توسط دانشجویان نام گذاری شده است.

در مرحله بعدی نرم افزار توسط اساتید گروه بافت شناسی بررسی شد و ایرادات نامگذاری تصحیح گردید.

حوزه کاری:

این نرم افزار میتواند مورد استفاده گروه های زیر قرار گیرد:

دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در مقطع علوم پایه؛ دانشجویان زیست شناسی؛ دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای علوم تشریح و رشته های مرتبط؛ آموزش به معلمان زیست شناسی آموزش و پرورش.

بازگشت به صفحه طرح ها و محصولات