راهنمای نگارش فیلم نامه آموزشی

متن فیلمنامه آموزشی باید براساس جزوه آموزشی مورد تایید گروه آموزشی مربوطه تهیه و تدوین شود و با مراجعه به بخش فرم ها و فرایندها به قطب علمی تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی کشور ارسال گردد.

ارائه این متن به قطب به دو صورت میسر می باشد.

1- ارائه از طریق گروه و به همراه نامه معرفی مدیر گروه مربوطه

2- ارائه مستقیم توسط استاد برای بررسی و داوری در قطب

در تهیه فیلمنامه آموزشی باید نکات زیر رعایت گردد:

1- اختصاص عنوان مناسب (انگلیسی و فارسی)

2- نام نویسنده و نویسندگان

3- ذکر علل و موارد بکارگیری مهارت و مراقبت های پیش از آن

4- ذکر دقیق وسایل مورد نیاز اعلم از مولاژ یا سایر تجهیزات

5- ذکر نیاز احتمالی به پزشک، دستیار، بیمار، بیمارنما و ... برای حضور در فیلم

6- عدم اشاره به مواردی چون زاویه دوربین و حرکت آن، اندازه نما و نظایر آن چرا که چنین مواردی در مراحل بعدی و پس از جلسه تیم علمی و تیم سازنده فیلم با توجه به شرایط ساخت، امکانات و تجهیزات و موانع کار نهایی می گردد.

7- اشاره به موقیعت مکانی و زمانی کار، به عنوان مثال اینکه انجام فیلمبرداری باید در روز یا شب، مطب یا کلینیک، در فضای داخلی و یا خارجی باشد.

8- تقسیم بندی دقیق مراحل با اختصاص عنوان به فارسی و انگلیسی به گونه ای که دقیقاً مشخص گردد که مهارت مربوطه باید در چند مرحله انجام شود.

نظیر:

1-    Prep                              شستشو کل

2-    Drape                           پوشاندن با شان

9- رعایت ایجاز و اختصار در متن هر یک از بخش های انجام مهارت

10-ذکر تبعات به کارگیری این شیوه درمان یا مهارت، عوارض و علل آن و مراقبت های پس از درمان